20 aprilie 2024
Ce a spus Adrian Ţuţuianu, seara trecută, în faţa a peste 4000 de oameni!

Ce a spus Adrian Ţuţuianu, seara trecută, în faţa a peste 4000 de oameni!

pesedistiDiscursul pe care l-am ținut aseară, în fața celor peste 4000 de camarazi social-democrați, care au umplut Sala Polivalentă din Târgoviște:

Dragi prieteni,

Vă salut pe toți cu respect și cu încredere. Ne aflăm astăzi într-un moment esențial al parcursului pe care România îl va alege pentru următorii ani. Un parcurs de care depinde viitorul unei țări ș viitorul unor oameni. Un parcurs pe care suntem chemați să-l determinăm într-un sens sau altul, dar pe care suntem datori să-l îndreptăm către acea soluție corectă, justă, demnă de încrederea a milioane de oameni: Victor Ponta – PREȘEDINTE!

Vă vorbesc tuturor ca unei familii, o uriașă familie care a știut să treacă peste momente dificile în trecutul nostru politic nu foarte îndepărtat. Am rezistat, nu fără sacrificii, am luptat umăr lângă umăr și am reușit, în 2012, să destabilizăm un sistem toxic, murdar și incompetent care amenința să distrugă România. Nu l-am uitat nici eu, nu l-ați uitat nici dumneavoastră! Nu l-au uitat nici românii cărora li s-au tăiat salariile, nici pensionarii umiliți! Nu l-au uitat nici bolnavii aruncați din spitalele închise și nici profesorii sau elevii dați afară din școlile desființate. Nu l-au uitat românii puși să se lupte între ei, ca și cum țara asta ar fi fost un câmp de război pentru spectatorul de la Cotroceni. Ori pentru tot acest trecut, suntem obligați să îngropăm definitiv acel sistem pe 16 noiembrie! Îngroparea sistemului Băsescu înseamnă VICTOR PONTA PREȘEDINTE!

În definitiv, alegerea pe care o avem înainte nu e deloc complicată. Îl avem pe președintele nostru, Victor Ponta, pe de o parte, și sistemul toxic creat și patronat de Traian Băsescu, asemenea unei caracatițe cu mai multe brațe (Iohannis, Udrea, Macovei), de cealaltă parte. Aceasta este alegerea, de fapt: între Victor Ponta și Traian Băsescu, care încearcă să-și perpetueze sistemul de putere prin cei 3. Toți 3 înseamnă Traian Băsescu!

Avem de ales între un om care construiește și un sistem care distruge, între un om care unește și un sistem care dezbină! Avem de ales între un om care performează de doi ani în fruntea Guvernului și un sistem care a băgat România în faliment! Avem de ales între omul care a redeschis spitalele și sistemul care le-a desființat! Noi, aici, în Dâmbovița, am redeschis Spitalul de la Titu cu Victor Ponta. Avem de ales între omul care respectă pensionarii și care a venit de 2 ori până acum și a dat ceva în plus la pensii și cei care au tăiat pensii și, timp de 5 ani, nu au dat nimic în plus. Avem de ales între cei care au tăiat salariile și omul care a îndreptat acest sistem. Guvernul nostru, condus de Victor Ponta, este cel care a dat la 1,5 milioane de oameni salariile tăiate înapoi. Avem de ales între omul care respectă oamenii și sistemul care i-a umilit și îi umilește continuu. Avem de ales între omul care se luptă pentru parcursul european al României și un sistem bolnav care sabotează interesele europene ale țării! Dragi prieteni, trăgând linie, avem de ales între un om (cu virtuți, cu slăbiciuni, cu dorință de a învăța continuu, cu sete de performanță) și un sistem detestabil în cele mai negre ramificații ale sale. Sau, dacă vreți, avem de ales între cel care a investit și investește în copii, în oameni, și cineva care investește în pereții a 6 case!

Dragi prieteni, e suficient să comparăm și să ne aducem aminte. Dacă ne aducem foarte bine aminte ce a însemnat guvernarea celor 4 ani de dinainte de 2012 și ce-a însemnat, timp de 10 ani, regimul Băsescu, în aceste condiții, nu mi se pare deloc că avem o alegere complicată, ba dimpotrivă! Eu aleg OMUL! Eu aleg, votez, voi susține și mă voi bate pentru VICTOR PONTA PREȘEDINTE! Vreau să vă rog să facem un efort cu totul special. Am arătat, în 2012, că Partidul Social Democrat este puternic în Dâmbovița și am câștigat poziții pe care mulți credeam că nu le putem câștiga. Am câștigat apoi, în Dâmbovița, referendumul pentru demiterea președintelui. Am câștigat alegerile europarlamentare. Am fost pe locul 5. Vreau să fim în primii 5 și la alegerile pentru Președintele României. Mă bazez pe toți și vă rog pe toți să facem acest efort. Vă mulțumesc de pe acum pentru ce ați făcut și ceea ce veți face. Este datoria noastră să ducem România pe un drum mai bun. VICTOR PONTA PREȘEDINE și VICTORIE!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial