19 martie 2024

Caz șocant la Conțești! Șuferința fiului l-a împins la moarte pe un bătrân, de 70 de ani

sinc3Suferinţa fiului l-a împins la moarte pe un bătrân de 70 de ani, din Conțești. Omul şi-a luat zilele, convins că este bolnav de cancer, aşa cum fusese diagnosticat şi fiul lui cel mic.

Din păcate, nu a mai aşteptat rezultatele medicilor ca să vadă dacă într-adevăr este grav bolnav.

sincBătrânul era văduv de 11 ani şi locuia cu cel mai tânăr dintre cei șase copii ai lui. A trăit alături de fiul său toate grijile şi suferinţa pe care le aduce o boală incurabilă.

A fost îngrozit când a început să aibă simptome asemănătoare. S-a dus la doctor şi a făcut o serie de investigaţii, însă nu şi biopsia – adică analiza care stabileşte cu certitudine existenţa cancerului. Cuprins de gânduri negre, şi-a pus capăt zilelor, deşi era încă în putere.

Când au aflat cumplită veste, rudele au înmărmurit. Nimeni nu se aştepta la asta, pentru că bărbatul era o persoană credincioasă.

Bătrânul nu a spus copiilor ce-l frământă, deşi erau apropiaţi şi vorbeau des. Fiul său cel mic l-a găsit fără viaţă. Când şi-a căutat părintele, fiul a dat peste o imagine de groază.

sinmo4Disperat, a sunat la 112, iar la faţa locului a sosit un echipaj de la ambulanţă. Din nefericire, salvatorii nu au mai putut să facă altceva decât să constate decesul.

Niculina Radu, fiica bătrânului decedat: „Fratele meu este operat şi el, de la asta l-a dus să facă gestul ăsta.”
Reporter: „Se temea că este în acelaşi stadiu?”
Fiică: „În acelaşi stadiu, da. Ca o fi grea operaţia, că s-ar opera, că nu s-ar opera.”
Reporter: „Se temea de boală?”
Fiică: „Da…”

sindf2Abia după tristul sfârşit, rudele şi-au dat seama ce gânduri negre avea bătrânul. De curând vorbise cu o femeie căreia i-a spus că mai are de trăit doar două zile, însă aceasta nu l-a luat în serios.

Dumitra Nica, prietenă: „Nici nu ne gândeam la aşa ceva. Am stat de vorbă acum câteva zile şi a zis: ‘cât mai trăiesc două zile, o să văd ce fac’. Am zis că e bătrân, dar nu mi-a trecut prin cap.”

Maria Ionescu, vecină: Era un om foarte credincios, mergea în permanenţă la biserică. Miercuri, de Sfântul Andrei, şi joi, s-a împărtăşit, s-a spovedit. Să auzim că s-a spânzurat.”

sinvo1Cu sufletele cernite, rudele se pregătesc să îl conducă pe bătrân pe ultimul drum. Nu vor afla niciodată dacă omul avea motive reale să se teamă de cancer sau nu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial