24 aprilie 2024

Caz dramatic la Târgoviște. Două femei cu Covid-19 au murit în timp ce erau transferate la un alt spital

medf8Lipsa specialiștilor din spitale poate duce la adevărate drame, mai ales în contextul pandemiei.

Două paciente aflate la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște au murit vineri seară chiar în timp ce erau duse la elicopterul care trebuia să le transporte la o unitate medicală din alt județ.

Reprezentanții spitalului spun că au fost nevoiți să aleagă transferul pentru că nu mai au cum să îngrijească bolnavi de COVID-19. Sunt prea mulți, iar cadrele medicale, prea puține.

În Spitalul Județean de Urgență Târgoviște s-au investit în ultimele luni sute de mii de euro, a fost cumpărată aparatură performantă, iar sălile de operație și saloanele au fost modernizate.

Insă nu s-a găsit rezolvare pentru problema specialiștilor, mult prea putini. Acum, la terapie intensivă sunt doar trei doctori. Pentru a face față numărului de bolnavi infectați cu noul virus ar fi nevoie de mai multe cadre medicale, spun chiar reprezentanții spitalului, nevoiți să trimită pacienți în alte județe.

claudiuClaudiu Dumitrescu, manager SJU Târgoviște: “Am fost nevoiți, din cauza lipsei acute de medici specialiști de terapie intensivă, să trasferam trei dintre pacienții noștri, intubați și ventilați mecanic, către alte spitale. Din păcate, doi dintre pacienți, două doamne, de 65 de ani, nu au rezistat transferului între spital și elicopter, ele decedând în ambulanță.”

Una dintre femei suferise un accident vascular cerebral, iar cealaltă, un anevrism, înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19.

Claudiu Dumitrescu, manager SJU Târgoviște: “Cel de-al treilea pacient, la care s-a reușit transferul este un bărbat, de 72 de ani, cu insuficiență respiratorie severă, intubat și ventilat mecanic, care avea în antecedent diabet, insulino-dependent.”

Pacientul se află acum la Spitalul de Urgență din Galați.

În Dâmbovița sunt confirmate 625 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial