29 martie 2024
Caz cutremurator la Târgoviște. Un bărbat de 38 de ani a fost reținut de poliţişti după ce și-ar fi violat fiica adoptivă, de 13 ani

Caz cutremurator la Târgoviște. Un bărbat de 38 de ani a fost reținut de poliţişti după ce și-ar fi violat fiica adoptivă, de 13 ani

vit2Caz cutremurator la Târgoviște. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reținut de politisti dupa ce și-ar fi violat fiica adoptivă, de 13 ani.

fatah1Adolescenta are un handicap locomotor și era în scaun cu rotile, într-un centru social. Între timp, copila a și nascut.

vit1Ca sa stabileasca dacă barbatul este vinovat, politiștii au cerut un test ADN, iar probele au indicat faptul ca el este tatăl bebelușului.

În fața anchetatorilor, pus în fața probelor, el a recunoscut fapta monstruoasă.

vit3Acum este acuzat de viol. A fost retinut pentru 24 de ore, iar joi va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Avocatul Poportului s-a sesizat din oficiu

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din Târgovişte, este principalul bănuit pentru comiterea infracţiunii de viol ca urmare a rezultatelor testului ADN. La începutul lunii aprilie, Avocatul Poporului a informat că s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare pentru persoanele fără adăpost Sfânta Maria din Târgovişte, în cazul unei fete, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani.

vitSesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

În presă a fost relatat cazul fetei din Târgovişte, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani, fiind difuzat şi un material video. Conform informaţiilor făcute publice, fata ar fi fost abuzată sexual de către concubinul mamei sale.

fatah7Potrivit informaţiilor difuzate, minora, împreună cu mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi (cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani) erau cazaţi din luna noiembrie 2017 în Centrul de Servicii Sociale ‘Sfânta Maria’, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Târgovişte. Conform articolului, ‘fetiţa de 13 ani care a devenit mamă suferă de parapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei intervenţii chirurgicale la picior în data de 2 august 2018, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile. Sarcina i-a fost descoperită pe 15 ianuarie 2019, în urma unui control medical după ce mama acesteia s-a plâns că era prea grasă şi nu o mai poate ridica în braţe’”, se preciza în comunicatul Avocatului Poporului.

fatah8Conform sursei citate, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte au sesizat Poliţia, însă copila a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu o rudă a concubinului mamei. După ce a născut, fata a spus că tatăl copilului este concubinul mamei sale, care ar fi agresat-o sexual încă de la vârsta de 12 ani. Aspectele referitoare la cazul fetei au intrat în atenţia procurorilor care cercetează cazul, fiind o anchetă pe rol, dar şi în atenţia conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

fatah3„În ceea ce priveşte cazarea în continuare a minorei împreună cu nou-născutul la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare socială pentru persoanele fără adăpost ‘Sfânta Maria’ din municipiul Târgovişte, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Târgovişte a menţionat faptul că mama şi bebeluşul vor fi transferaţi la un centru special ‘Mama şi copilul’ aflat în vecinătatea Centrului Sfânta Maria, întrucât legislaţia nu permite să primească un sugar, mama este minoră şi cu handicap, iar mama şi sugarul trebuie să beneficieze de servicii specializate”, se mai preciza în comunicatul Avocatului Poporului, care prezintă date relatate în mass-media despre acest caz.

fatah9

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial