19 aprilie 2024
Casa de tip familial de la Priseaca are seră de legume

Casa de tip familial de la Priseaca are seră de legume

20180511_183513COMUNICAT DE PRESĂ

Sera de legume

În vederea dezvoltării unor abilităţi şi cunoştinţe practice pentru copiii și tinerii de la Complexul de Servicii Sociale Floare de Colț Târgoviște, în curtea Casei de tip familial de la Priseaca, a fost montată o seră de legume.

Grădinăritul are rol terapeutic, încurajează mişcarea în aer liber, socializarea şi cooperarea în echipă,dezvoltă asumarea şi responsabilizarea, astfel încât copiii și tinerii vor învăța să muncească, iar ulterior să-și găsească o slujbă.

Suma necesară achiziționării componenetelor serei de legume, a acesoriilor și a uneltelor de grădinărit a fost obținută cu sprijinul Asociației Județene a Asistenților Sociali Profesioniști Dâmbovița.

Sera de legume va fi administrată şi îngrijită de copiii și tinerii de la Complexul de Servicii Sociale Floare de Colț Târgoviște, aflaţi în case de tip familial, sprijiniți de angajații centrului. Culturile obținute vor asigura, pe tot parcursul anului, necesarul de legume proaspete folosite în meniul zilnic al copiilor .

Derularea acestui proiect contribuie la dezvoltarea unor abilități necesare tinerilor care urmează să părăsească sistemul de protecție specială, în vederea incluziunii sociale a acestora.

Director general,

ing. Cristiana Bucur

Întocmit,

șef birou Cerasela Gurgu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial