19 aprilie 2024

Caragiale – Şofer cu alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiPoliţiştii morenari efectuează cercetări în cazul unui accident rutier produs pe DN 72

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 72, la ieşirea din localitatea I.L.Caragiale a avut loc un accident rutier.

În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul autovehiculului, în vârstă de 34 de ani, în timp ce se deplasa pe DN 72, pe sensul de mers Târgovişte-Ploieşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, răsturnându-se în afara părţii carosabile.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, precum şi a doi ocupanţi din vehicul, fiind transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a şoferului, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”  şi „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

politie-scandal-barPeste 1400 de contravenţii şi 45 de infracţiuni, constatate de poliţişti pe timpul minivacanţei de Rusalii

În perioada 06-09 iunie a.c., peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au acţionat zilnic pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei de Rusalii.

Astfel, au fost constatate 45 de infracţiuni, din care 17 în flagrant delict şi au fost aplicate 1403 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la aproape 204000 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 1154 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi 145 pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

452 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru exces de viteză, iar alţi 10 au fost depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reţinute 39 de permise de conducere şi retrase 18 certificate de înmatriculare.

Ca si măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 1550 de lei.

www.mariusbuga.ro_images_bacBacalaureat în siguranţă

  

În perioada organizării Examenului Naţional de Bacalaureat 2014, respectiv în intervalul 10.06 – 11.07.2014, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa va întreprinde o serie de măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor.

Astfel, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, vor acţiona 33 de poliţişti.

Poliţia dâmboviţeană, alături de efective de jandarmi şi poliţie locală, va fi prezentă în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Colectivul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa urează tuturor candidaţilor mult succes la examen şi rezultate cât mai mari!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial