29 martie 2024
Când drogul PUTERII te duce de la extaz la agonie

Când drogul PUTERII te duce de la extaz la agonie

“DROGUL LETAL DENUMIT “PUTERE”.

SCRISOARE DESHISA D-LUI CMS.SEF TRAIAN BERBECEANU.

Ca fost politist, poate ca percep la justa valoare experienta prin care trece d-l cms. sef Traian Berbeceanu.

Cu ceva timp in urma eram si eu euforic, parca eram ametit de combinatia letala dintre success si putere.

Sunt momente in care te lasi furat de un miraj, iar in naivitatea ta crezi ca vei reusi sa tai din radacina raul, indiferent de loc, persoana sau mediu.

In acele momente, dorindu-ti prea mult sa demonstrezi tuturor ca esti infailibil, un adevarat “CATANI” autohton care lupta dezinvolt cu tentaculele unei caracatite imense, nu realizezi ca e momentul in care drogul puterii isi incepe efectul.

Se spune ca scopul scuza mijloacele, dar in meseria de politist mijloacele nu trebuie sa fie mai josnice decat faptele pe care le anchetezi.

Se mai spune de asemenea in aceasta meserie ca “iubesc tradarea, dar urasc tradatorul”.

In goana culegerii de informatii de multe ori calci in picioare orice principii, calci in picioare onoarea si propria demnitate, calci in picioare prieteni si dusmani laolalta.

Faci toate aceste lucruri pentru a demonstra ceea ce poti, pentru a fi respectat si temut de toti cei care se cred la randul lor infailibili.

Din pacate, in tot acest timp iti pierzi simtul autoconservarii, iar adversarii tai vor profita de euforia ta ca sa stranga randurile si sa puna umarul la destramarea personalitatii tale, a libertatilor tale a imaginii pe care ti-ai realizat-o.

Ca sef de brigada CCO, acumulezi la un moment dat un munte de informatii, un munte care ti se pare imens, dar care se afla situat pe o baza de nisip miscator, care la un moment dat se scufunda tragandu-te dupa el, in adanc.

Si, din pacate, vine momentul cand efectul drogului trece si te trezesti la realitate, este prea tarziu, esti singur si iti va fi foarte greu sa mai faci ceva ca sa te reabilitezi, prea tarziu sa te mai creada cineva, desi intotdeauna ai spus si vei spune ADEVARUL.

D.D.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial