28 martie 2024
Campania “ARIPI FRÂNTE”, și în Dâmbovița!

Campania “ARIPI FRÂNTE”, și în Dâmbovița!

campanieCampania ARIPI FRÂNTE”, și în Dâmbovița

În perioada ianuarie-decembrie 2017, Poliția Română, prin intermediul Inspectoratului de Poliție Judeţean Dâmbovița, și Asociația “Necuvinte” derulează activități în cadrul campaniei de prevenire a violenței în familie “Aripi Frânte”.

Lansată la nivel naţional în cursul anului 2016, campania „Aripi Frânte” are ca punct central documentarul „Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Scopul campaniei constă în informarea potențialelor victime ale violenței în familie cu privire la posibilitățile pe care le au de a se apăra împotriva agresorilor și se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dâmbovița au organizat o masă rotundă, prilej cu care au fost dezbătute aspecte privind violența în familie.

La activitatea au participat studenți ai Universității Valahia din Târgoviște, efective de la Serviciul de Ordine Publică, reprezentanți ai Direcției pentru Asistență Socială Târgoviște și Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi și o victimă a violenței în familie.

De asemenea, polițiștii vor expune afişul de promovare al campaniei şi numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţii de violenţă domestică sau de unde pot fi obţinute informaţii pe această temă, în scările blocurilor, la avizierele unităţilor de învăţământ, la sediile instituţiilor publice şi ale unităţilor medicale, precum şi la societăţile comerciale din județ.

Totodată, în perioada următoare, polițiștii vor organiza ample activităţi de informare a populaţiei cu privire la măsurile care pot fi luate pentru a preveni violenţa în familie, vor fi purtate discuţii cu cetăţenii și vor fi oferite şi ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei în familie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial