28 martie 2024
„Camino, drumul spre lumină. Jurnalul unui medic anestezist”

„Camino, drumul spre lumină. Jurnalul unui medic anestezist”

caminoCOMUNICAT DE PRESĂ

Un drum, un destin

Lansarea volumului Camino, drumul spre lumină. Jurnalul unui medic anestezist” de Ecaterina Botoncea are loc vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 17:00, în foaierul Teatrului Tony Bulandra.

Un drum fabulos, un exercițiu de răbdare, o minunată călătorie a sufletului… așa definește doamna doctor Ecaterina Petrescu Botoncea pelerinajul Camino de Santiago cunoscut ca Drumul lui Iacob, care te poartă până la mormântul apostolului Iacob cel Mare din Santiago de Compostela, Spania. Autoarea a adunat experiența a trei pelerinaje de acest fel. Cartea este totodată o întâlnire dintre profesia sa și sensul mai presus de fire al acesteia, sensul dictat de Divinitate.

Evenimentul este unul în primul rând caritabil, pentru că toate fondurile obținute din vânzarea cărții, vor fi donate Secției de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean Târgoviște.

Vor fi prezenți invitați de seamă, dintre care îl numim pe domnul Pompiliu Alexandru, lector universitar la Universitatea Valahia, doctor în filosofie care va oficia deschiderea evenimentului; părintele Liviu Tănase; doamna doctor Carmen Marcu – Șef al Secției de Îngrijiri Paliative. Atmosfera meditativă, de împăcare dintre umanul și divinul din noi va fi subliniată prin acorduri de violoncel trasate cu talent de tânărul Teodor Stelian State, interpret premiat internațional.

Lansarea acestui roman beletristic, cu caracter memorialist și imaginativ, este și un prilej de întrunire al nucleului satului (învățător preot medic), de solidaritate între profesii cu scopul de a ne apăra de virusul cotidian al dezbinării și lipsei de apartenență.

Teatrul Tony Bulandra este onorat să se alăture unui astfel de eveniment și dorește ca mesajul de solidaritate, generozitate și de implicare activă în comunitate să ajungă la cât mai mulți târgovișteni care să ne bucure prin prezența lor în data de 20 aprilie, ora 17:00!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial