24 aprilie 2024
Calendarul bisericesc pe 2015, la toate parohiile și mănăstirile din Dâmbovița

Calendarul bisericesc pe 2015, la toate parohiile și mănăstirile din Dâmbovița

CALENDAR 2015 TARGOVISTECu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei a editat calendarul bisericesc pe anul 2015, atât în variantă de perete, cât şi agendă. El se găseşte la toate parohiile şi mânăstirile din Eparhia noastră şi la cele două magazine de obiecte bisericeşti (din Târgovişte, Calea Domnească nr. 261, din cadrul Centrului Social Creştin, şi cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter).
Având o concepţie grafică deosebită, calendarul bisericesc reprezintă un nelipsit instrument liturgic, atât pentru preoţi, cât şi pentru credincioşi, care pot găsi îndrumare pentru rugăciunea zilnică, prin intermediul mijlocirii sfinţilor din sinaxar.
Dacă, în mod tradiţional, calendarul de perete (foaie) este cel mai solicitat de către credincioşii noştri, cel agendă se remarcă prin aceea că are în interiorul său, pe lângă obişnuite îndrumări liturgico-tipiconale, şi o prezentare pe scurt a tematicii omagiale a anului 2015, care a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre drept An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi  şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial