29 martie 2024
Bucurie la Târgovişte! Concertul de colinde tradiţionale româneşti

Bucurie la Târgovişte! Concertul de colinde tradiţionale româneşti

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a avut loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Concertul de colinde tradiţionale româneşti, organizat de către Arhiepiscopia Târgoviştei

Nespusa bucurie a colindelor, dar şi atmosfera de sărbătoare, a fost oferită de către corurile reunite ale: Facultãţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universitãţii “Valahia”, Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur”, Grupului coral bărbătesc “Valachia Christiana”, Coralei Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane din Târgovişte şi Coralei Preoţilor din Arhiepiscopia Târgoviştei.

Acest eveniment spiritual-cultural şi muzical a împărtăşit bucuria Naşterii Domnului în sufletele a peste 1.000 de credincioşi, prezenţi în sală, veniţi, alături de preoţii lor, unor autorităţi judeţene şi locale, profesorilor de la Facultatea de Teologie a Universităţii “Valahia” din Târgovişte şi de la Seminarul Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, tinerilor de la Comitetele parohiale de tineret din Municipiul Târgovişte, precum şi miilor de credincioşi care au asistat.

La finalul manifestării, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a subliniat importanţa colindelor noastre strămoşeşti pentru viaţa fiecăruia dintre noi, faptul că ele ne transformă în vestitori ai Naşterii Domnului, misionari ai Evangheliei lui Hristos şi mărturisitori ai iubirii şi milostivirii dumnezeieşti faţă de aproapele nostru, adesea, aflat în nevoie şi suferinţă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial