23 aprilie 2024
ŢI SE RUPE SUFLETUL DE MILA EI! Uite în ce chin şi jale trăieşte această bătrână FĂRĂ PICIOR, la Corbii Mari! Îţi vine să crezi că statul a lăsat-o fără însoţitor?!

ŢI SE RUPE SUFLETUL DE MILA EI! Uite în ce chin şi jale trăieşte această bătrână FĂRĂ PICIOR, la Corbii Mari! Îţi vine să crezi că statul a lăsat-o fără însoţitor?!

Ramasa fara un picior, o batrana din comuna Corbii Mari a primit o noua lovitura – statul i-a anulat dreptul la insotitorul pe care l-a avut in ultimii trei ani.

Sarmana a devenit astfel o povara pentru fiul ei de care depinde in fiecare clipa si care, dupa noile legi, nu mai este platit s-o ingrijeasca pe femeie.

Nevoit sa stea cu mama lui, barbatului ii este imposibil sa se angajeze iar asta ii condamna pe amandoi la saracie.

Viata celor doi – mama si fiu – s-a schimbat dramatic in urma cu trei ani cand, din cauza bolilor, batranei i-a fost amputat piciorul stang.

Fiul ei a fost nevoit sa renunte la serviciu ca sa o poata ingriji. Au trait din pensia ei de handicap si din suma primita de el ca insotitor.

Desi starea femeii nu s-a imbunatatit, anul acesta, batrana a pierdut dreptul la insotire astfel ca veniturile lor s-au injumatatit.

“Nu poate sa se deplaseze cu nimic, nici cu cadrul, nici cu carje, cu nimic. Daca nu va are pe dvs acasa, ce se intampla? Moare, ce sa se intample!”, ne-a povestit fiul batranei.

“Sa traiesc pana pe 10 octombrie, cand intru pe 75 si sa mor, ca nu mai am de ce sa traiesc”, sunt vorbele pline de durere ale Elenei Pestritu.

“Cum sa mearga? De-a busilea, poate, ca altfel nu are cum sa mearga”, ne-a spus o vecina.

S-o ia Dumnezeu decat chinul asta, intr-un hal fara de hal…

Fiul femeii spune ca a dat sute de lei pe drumurile la comisia de expertiza medicala la Targoviste, dar si la comisia superioara din Capitala.

“Doamna deja a facut o contestatie care a fost transmisa la comisia superioara de la Bucuresti, poate solicita o reevaluare, in momentul in care aduce acte medicale suplimentare pentru a putea fi incadrata la alt grad”, ne-a precizat Cerasela Gurgu, purtatorul de cuvant al Directiei Judetene de Asistenta Sociala Dambovita.

Pentru asta, femeia ar trebui sa faca dovada ca handicapul ei s-a accentuat sau a aparut si un altul mai grav decat cel pe care deja il are.

Acum, mama si fiul traiesc cu doar 600 de lei pe luna – pensia batranei.

Indemnizatia de insotitor a fiului ar insemna inca pe atat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial