23 aprilie 2024

Bătrână de 87 de ani, jefuită prin metoda ”accidentul”. ”Mi-a luat Dumnezeu capul!”

meta5O fostă asistenta medicală din Târgovişte a căzut pradă escrocilor care s-au folosit de clasica metoda “accidentul”. Femeia în vârstă de 87 de ani a rămas fără 15.000 de lei după ce un necunoscut a sunat-o şi s-a prezentat drept comisar de poliţie.

meta4I-a spus că fiul ei ar fi făcut un accident grav, şi, dacă femeia va plăti o sumă mare de bani, o să-l scape de închisoare. Mult prea târziu victima şi-a dat seama de înşelăciune.

meta6Mi-a luat Dumnezeu capul! Am fost paralizată! N-am mai judecat, n-am mai reacţionat, eu care reacţionăm la fiecare mişcare”, spune Auroca Briceag, păgubită.

meta2Femeia este văduvă, pensionară şi locuieşte singură. Are doi copii, la casele lor, care o îngrijesc cu atenţie şi îi oferă tot sprijinul necesar. Bătrâna povesteşte că a rămas şocată când i-a sunat telefonul şi vocea de la capătul celălalt i-a înşiruit o grămadă de nenorociri.

meta7Mi-a dat telefon şi mi-a spus că e de la poliţie, comisarul Alexe şi că au avut copiii accident, au accidentat un băiat de vreo 14-15 ani, că trebuie să îi facă operaţie şi costă în jur de 15.000 de lei, dacă pot eu să dau aceşti bani să nu mai intre în conflict şi în penal. M-au ţinut de vorbă, au spus să ţin telefonul alături, să nu-l pun în furcă până când rezolvăm şi dau banii”, povestește victima.

meta8Păgubita avea câteva mii de lei lăsate în grijă unor vecini. După ce a primit telefonul a mers să recupereze banii de pe scară, dar, din păcate, nu a povestit nimănui nimic la timp pentru a realiza că de fapt totul era o înşelătorie

După ce şi-a apelat rudele, femeia a realizat că totul a fost o înşelătorie. Oamenii au sunat imediat la 112, iar acum poliţiştii îi caută pe suspecţi.

meta1Recomandăm cetăţenilor să manifeste prudență în astfel de cazuri. Nu daţi curs solicitării unor persoane necunoscute de a le oferi bani”, a precizat Ana Maria Liță, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la cinci ani de închisoare.

meta3

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial