19 aprilie 2024
BĂTAIE DE JOC! Incredibil ce se întâmplă la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” Găești, cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar!

BĂTAIE DE JOC! Incredibil ce se întâmplă la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” Găești, cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar!

colegiuPierdem banii pe proiectul european de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”! Nu o spunem noi, ci deputatul găeştean Iulian Vladu, care consideră că riscăm să suportăm din bugetul local toate lucrările realizate până acum! În contrapartidă, primarul şi viceprimarul susţin că au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil ca să nu piardă fondurile în cele câteva luni de când sunt la conducere, că legislaţia e deficitară şi că ultima soluţie este să vină administratorul judiciar (mâine, deşi trebuia să fi ajuns de săptămâna trecută), având în vedere faptul că firma care a câştigat licitaţia, ACM Bucureşti, este în insolvenţă.

Iată declaraţia deputatului Iulian Vladu pentru „Cronica de Găeşti”:

„Este regretabil că atât vechea, cât şi actuala administraţie nu au reuşit să găsească soluţii pentru  a rezolva problema acestui proiect extrem de important pentru oraşul Găeşti. Lucrările sunt mult întârziate şi riscăm să pierdem banii. Mi-aş fi dorit ca echipa de la conducerea Primăriei să considere că acest proiect este prioritar pentru comunitatea locală şi, în consecinţă, să identifice măsurile necesare să rezolve problemele pe care le întâmpină, indiferent de natura lor. Elevii Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” vor fi nevoiţi să înveţe în alte locaţii din oraş, departe de zona centrală, şi aş fi vrut să văd mai multă implicare din partea celor responsabili”.

Astăzi după-amiază am mers la Colegiul Naţional, doi muncitori de la ACM Bucureşti se… speteau de zor pe la parter. Ne-au spus că vin în jur de 5 – 6 oameni la muncă, pe zi, dar că volumul lucrărilor este uriaş. Cert este că în câteva zile începe noul an şcolar, iar sediul colegiului arată ca după război.

ACM Bucureşti nu pare că va reuşi să-şi onoreze contractul, cu atât mai mult cu cât se zbate, cică, în mocirla insolvenţei. Materialele de construcţie folosite în incinta unităţii de învăţământ sunt de cea mai proastă calitate, sunt montate execrabil şi împotriva tuturor normelor de siguranţă.  Sala de sport e ca de la început şi sunt slabe şansele ca în următoarele luni lucrurile să arate mai bine, dacă nu se schimbă ceva. Rămâne de văzut în ce măsură conducerea Primăriei Găeşti va reuşi să scape de acest constructor care nu a făcut altceva decât să-şi bată joc de un proiect european important pentru Găeşti şi va găsi, într-adevăr, soluţia de care instituţia are urgent nevoie.

sursa – Cronica de Găești

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial