20 aprilie 2024
Bărbuleţu – Un tractorist de pomină! Uite în ce hal s-a urcat la volan!

Bărbuleţu – Un tractorist de pomină! Uite în ce hal s-a urcat la volan!

tractoristConsumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat!

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Rurală Voineşti au oprit, pentru control, pe raza comunei Bărbuleţu, un tractor condus de un bărbat, de 54 de ani, din Târgovişte.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, un alt bărbat, de 50 de ani, din Şelaru, a fost depistat în timp ce conducea un autotursim pe raza localităţii, deşi prezenta o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au conduşi la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto:

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial