16 aprilie 2024
Bărbatul scos cu forţa de mascaţi din maşină a refuzat să fie testat dacă a băut alcool ori s-a drogat. Va fi dus în faţa magistraţilor

Bărbatul scos cu forţa de mascaţi din maşină a refuzat să fie testat dacă a băut alcool ori s-a drogat. Va fi dus în faţa magistraţilor

Bărbatul, de 47 de ani, depistat in trafic in cursul zilei de ieri a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

Ca urmare a continuării cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un bărbat, in vârsta de 47 de ani, oprit în trafic pentru control în cursul zilei de ieri, 10 februarie, pe raza localității Priseaca.

În sarcina acestuia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană cu permisul de conducere anulat și refuz de recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei sau a prezentei substanțelor psihoactive, fapte prevăzute de art. 335 și art. 337 din Codul Penal.

Astazi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Targoviste, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La data de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național 72A, pe raza localității Priseaca, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat ca șoferul figurează în bazele de date ale Poliției Române ca având permisul de conducere anulat. La solicitarea polițiștilor de a-i însoți la sediul Poliției pentru efectuarea unor verificări, șoferul a refuzat și s-a blocat in autoturism.

Având în vedere refuzul bărbatului de a se conforma solicitărilor polițiștilor, politistii au procedat, conform prevederilor Legii nr. 218/2002 privind organizarea si funcționarea Poliției Romane, la scoaterea acestuia din autovehicul, prin spargerea geamului lateral, și conducerea la sediul Politiei.

sursa -IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial