29 martie 2024
Bambi, varianta de Buciumeni! Vezi unde era ţinut captiv puiul de căprioară!

Bambi, varianta de Buciumeni! Vezi unde era ţinut captiv puiul de căprioară!

Un bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce deţinea la domiciliu, în captivitate, un pui de căprioară

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe raza comunei Buciumeni, pe linia combaterii braconajului cinegetic.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din localitate, în timp ce deţinea la domiciliu, în captivitate, un pui de căprioară.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit că puiul provine în urma unor activităţi de braconaj efectuate de acesta pe fondul cinegetic din comuna Bezdead.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de “ braconaj cinegetic” şi “deţinere şi comercializare de animale sălbatice de către persoane fizice”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 42 din Legea 407/2006 şi art. 23 alin.1 ind. 1 lit. a din Legea 205/2004.

Puiul de căprioară a fost lăsat în custodia suspectului.

17 INFRACŢIUNI CONSTATATE DE POLIŢIŞTII DIN CADRUL SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE, ÎN DECURS DE O LUNĂ

Poliţia dâmboviţeană vă informează:

Pe parcursul lunii octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat 17 infracţiuni şi au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, în valoare de 20.000 de lei.

Din numărul total al infracţiunilor constatate, 7 sunt pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 7 la Legea 295/2004, 2 conform art. 279 din Codul Penal şi 1 la Legea 360/2003 privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase.

Totodată, poliţiştii au dispus indisponibilizarea a 10 arme deţinute ilegal.

Ca şi măsură complementară, faţă de 10 persoane s-a dispus anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale sau neletale.

Comercianţii de animale, în atenţia poliţiştilor!

Politiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Poliţiei oraşului Titu, în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au organizat o acţiune în târgul săptămânal de la Potlogi, pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de animale.

Acţiunea a vizat verificarea microcipurilor cabalinelor aflate în târg.

Astfel, au fost verificate peste 40 de cabaline şi au fost aplicate 9 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005, în valoare de 6480 de lei.

Poliţiştii rutieri au verificat legalitatea transportului de persoane în regim de taximetrie

Poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte, pe linia verificării autovehiculelor şi persoanelor care desfăşoară activităţi de transport persoane în regim de taximetrie.

În cadrul acţiunii au fost oprite în trafic pentru control peste 140 de autovehicule, fiind aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au retras 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunea de verificare a fost desfăşurată în colaborare cu reprezentanţi din cadrul R.A.R Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial