Babel, echilibru și expresivitate | TargovisteNEWS

Babel, echilibru și expresivitate

b1Echilibru și expresivitate

 

BABEL a început… în pași de dans, în pași de marș, în pași grăbiți sau liniștiți. Toată suflarea a fost ieri la Babel. Carmen a fost, așa cum ne așteptam, cuceritoare. Conferința scenografului Jean-Guy Lecat a surprins în imagini o poveste despre teatru și viață, despre legătura dintre cadrul natural și spațiu scenic. Parada – un marș al prieteniei între 26 de țări care-mai-de-care mai îndepărtate geografic una de cealaltă.

Azi, 5 iunie, Babel este matinal. La ora 10:00, regizorul și actorul rus, Dimitri Aryupin, își începe workshop-ul intitulat Teatrul Mediatronic, o inovație în practica teatrală de până acum. Studenții scoțieni și cei coreeni nu sunt astfel în vacanță în Babel, ci au venit la cursuri intensive cu unii dintre cei mai mari pedagogi în domeniu, urmând ca, în zilele următoare să aibă loc și workshop-urile lui Scott Johnston și João Mota.

În Foaier, de la ora 11:00, dăm startul primelor Întâlniri Babel de anul acesta. Dimineți cu impresii, întrebări, descoperiri…

La 17:45 în Sala Mare vom avea parte de o Magnifică Iluzie. Ce înseamnă aceasta?.. că ne vom lăsa păcăliți? Nicidecum… vom învăța să ne păstrăm echilibrul pe ape tulburi.

La 19:15, Regele Lear a venit tocmai din Siberia. Un spectacol aproape interzis în Rusia din cauza adevărurilor dure pe care le dezvăluie în imagini foarte puternice susținute de actori cu o expresivitate aparte.

De neratat este și spectacolul de la ora 22:00 cu actrița Gabriela Munoz, o actriță cu pegătire de „clovniță”. Veți vedea!

Dacă, totuși Sala Mare va fi arhiplină, puteți opta să rămâneți în În Piața Sindicatelor la Eunika ăn Circus Land.

Urma-ți BABEL-ul! BE Our GEST!

Life-Style

Video din dronă, de Ziua Europei, la Titu!

Sute de oameni din orașul Titu au marcat, ieri, Ziua Europei! Tinerii au purtat mândri steagurile mai multor ţări, spre admiraţia trecătorilor. “Am pornit cu mic cu mare într-un marș al Păcii și Unității, unde elevii școlilor și liceelor din localitate, au purtat cu demnitate steagurile țărilor membre ale Uniunii Europene, marcând unul dintre cele [...]