14 aprilie 2021
Azi – Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

Azi – Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

dentistCOMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale – 20 martie 2019

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor este sărbătorită anual pe data de 20 martie. Acţiunile desfăşurate cu acest prilej au ca scop creşterea, la nivel global, a gradului de conştientizare a populaţiei privind importanţa menţinerii unei stări optime a sănătăţii orale la orice vârstă.

Prima zi internaţională legată de Sănătatea Orală a fost celebrată încă din anul 1994, în Anul Internaţional al Sănătăţii Orale.

Federaţia Internaţională a Dentiştilor, subliniază, prin sloganul de anul acesta “Spune Aaaa! Acționează acum pentru sănătatea ta orală!” importanţa efectuării controalelor stomatologice periodice, alături de atenţia deosebită ce trebuie acordată, încă de la vârste mici, igienei orale corecte şi alimentaţiei sănătoase.

În România, la desfăşurarea campaniei de anul acesta participă activ, timp de o lună, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, Inspectoratele Şcolare, medici dentişti şi medici de familie. Instituţiile implicate încurajează populaţia pentru a participa la diverse programe, activităţi şi evenimente organizate cu această ocazie.

Informaţiile privind afecţiunile orale şi factorii de risc determinanţi ai acestora precum şi recomandările adresate populaţiei în vederea menţinerii sănătăţii orale vor fi distribuite atât în format tipărit cât şi în format electronic, prin canale multiple: e-mail, website-ul DSP DB, mass media locala, articole în ziarele locale. La nivel judeţean, activităţile campaniei sunt: discuţii interactive si lecţii teoretice la clasele de şcolari şi preşcolari.

 

DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTOR EXEC. ADJ. SĂN. PUB.,

DR. SORIN STOICA DR. GABRIELA COSTEA

Coordonator program PN V.1,

Dr. Aquilina Meşină

Întocmit

Psih. Ivona Niţă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial