28 martie 2024
Azi, la Penitenciarul Mărgineni – O lume, un cer

Azi, la Penitenciarul Mărgineni – O lume, un cer

În data de 18.04.2013, în intervalul 19.00 – 23.00, în cadrul Penitenciarului Mărgineni se va desfăşura proiectul de activitate “O LUME, UN CER”, proiect care urmăreşte crearea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber şi de satisfacere a trebuinţelor de sociabilitate, formarea şi dezvoltarea la persoanele private de libertate a unor abilităţi şi deprinderi care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, să stimuleze participarea lor în acţiuni diverse, în contexte nonformale, exersarea unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială.

Luna aprilie este Luna Mondială a Astronomiei. Aceasta este cea mai mare sărbătoare a astronomiei după Anul Internaţional al astronomiei 2009, eveniment iniţiat şi coordonat la nivel global de către organizaţia internaţională Astronomi fără Frontiere, iar la nivel naţional de Societatea Astronomică română de Meteori.

Bolta înstelată a fascinat omenirea din vremuri străvechi, legătura permanentă cu cerul regăsindu-se în toate domeniile de activitate de-a lungul timpului. Astronomia joacă un rol important în educaţie, iar cunoştinţele practice de astronomie trebuie să constituie elemente comune oricărei educaţii elementare primite în familie sau în şcoală.

La acest proiect vor participa persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim închis şi maximă siguranţă, care s-au remarcat în cadrul activităţilor de educaţie, prin implicare, seriozitate, abilităţi bune de comunicare.

Subinspector de penitenciare Alexandra COSTACHE

Purtător de cuvânt Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial