28 martie 2024

Azi, la Moreni – Deţinuţii joacă şah!

www.mariusbuga.ro_images_margineni1COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPIONATUL DE ȘAH REGIUNEA SUD-MUNTENIA

Cu prilejul Zilei Mondiale a șahului, Penitenciarul Mărgineni organizează miercuri 20 iulie 2016 ,ora 10.00,în cadrul sălii Polivalente din municipiul Moreni, Campionatul de șah interpenitenciar REGIUNEA SUD-MUNTENIA la care vor participa personalități din lumea șahului precum și alte unități din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor .

Persoanele private de libertate de toate vârstele manifestă un interes deosebit faţă de jocul de şah, mai ales dacă este desfăşurat sub forma competiţiei. Acţionând în principal asupra dezvoltării calităţilor şi capacităţilor intelectuale, şahul are influenţe favorabile şi asupra dezvoltării capacităţilor afective şi morale.

Şahul este un test de răbdare, nervi, voinţă şi concentrare care sporește abilitatea de a concura cu alţi jucători, într-o manieră sportivăşi etalează, pe lângă strategie şi o gamă variată de valori morale (disciplină, corectitudine, respect faţă de coordonator şi adversar), contribuind la formarea unor trăsături de voinţă şi caracter solide. De asemenea, dezvoltă calitățile manageriale ale jucătorului; fiecare jucător este un general al unei armate, el fiind cel care analizează situația, utilizează resursele, atacă, se apară, sacrifică totul cu un singur scop – matul.

Având în vedere valențele formativ-educative ale jocului de șah, ne propunem să încurajăm afirmarea deţinuţilor în domeniul sportiv şi participarea acestora la activităţi care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine şi creşterea încrederii în propria persoană.

Persoana de contact cu privire la detalii despre această activitate este purtătorul de cuvânt al unității subinspector de penitenciare Elena OANĂ: mail elena.oana@anp.gov.ro fax 0245 660 210telefon de serviciu 0752 302 483.

 

 

 

 

Subcomisar de penitenciare Marian Valentin ALDEA

Director

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial