28 martie 2024

Azi e ziua bunicilor! LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE!

 www.mariusbuga.ro_images_batrani1 COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Ca în fiecare an, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice– 1 octombrie, beneficiarii vârstnici cu dizabilități sunt sărbătoriți în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

       Centrul are o capacitate de 60 persoane, iar serviciile oferite sunt servicii de găzduire, îngrijire și protecţie într-un mediu securizat, asistenţă medicală şi servicii de recuperare/reabilitare, asistenţă şi consiliere socială, acompanierea în rezolvarea problemelor specifice,  reintegrarea în familie/comunitate și mediere în relaţia cu familia şi autorităţile.

În 1990, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit ca ziua de 1 octombrie să devină Ziua Internațională a persoanelor în vârstă, în semn de recunoaștere a contribuției acestora la dezvoltarea unei societăți. Cu această ocazie, elevi de la  Școala gimnazială nr. 3 Doicești și tineri de la Centrul cultural din cadrul Primăriei Pucioasa,  susțin în cadrul centrului, în data de 30 septembrie 2016, un program de cântece, poezii și dansuri.

Tot în această perioadă, în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa sunt organizate  mese festive, cu sprijinul CAR Pensionari “Speranța” Pucioasa, iar ziua de 1 octombrie 2016 se va încheia cu audiții muzicale.

  

        La mulți ani sănătoși tuturor vârstnicilor!

 

                                          

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial