29 martie 2024
Azi, de la ora 19, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, spectacol caritabil – „VIAŢA E CA UN ZBOR DE FLUTURE”

Azi, de la ora 19, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, spectacol caritabil – „VIAŢA E CA UN ZBOR DE FLUTURE”

visul-uneiCOMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 9 decembrie, ora 19:00, în Sala Mare, Teatrul Tony Bulandra organizează un spectacol caritabil, eveniment desfășurat sub titulatura VIAŢA E CA UN ZBOR DE FLUTURE”

Spectacolul caritabil este oferit de Teatrul Municipal Târgovişte în colaborare cu Televiziunea Regională MDITV, pentru susținerea Secției de Îngrijiri Paliative a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Cei prezenţi vor viziona piesa de teatru Visul unei nopţi de iarnă” de Tudor Muşatescu, în regia lui Mc Ranin, şi, pe lângă achiziţionarea biletelor, pot oferi şi o donaţie suplimentară.

Tot astfel cum există ritmuri ale naturii, există anotimpuri ale fiinţei. Fiecare venire a iernii marchează, simbolic, ieşirea din realitatea cotidiană şi intrarea în dimesiunea onirică. De un farmec aparte, piesa lui Tudor Mușatescu continuă să fascineze şi astăzi, prin ineditul întâlnirii dintre Maria Panait (Doruleţ) şi Alexandru Manea, cărora li se pare, în noaptea de trecere dintre ani, că trăiesc un basm”. Iarna este un anotimp al aşteptării şi al pregătirii interioare pentru întâmpinarea minunilor în vieţile noastre, de aceea ne dorim să îi susținem pe cei aflați în suferință.

Secţia de Îngrijiri Paliative este un compartiment destinat îngrijirii bolnavilor cronici în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Ideea realizării acestui compartiment a apărut în urmă cu un an. La 1 august 2016 secţia şi-a început activitatea. Aici pacienţii beneficiază de îngrijiri de specialitate, acordate de doi medici de specialitate, 11 asistenţi, 8 infirmiere, un asistent social, un psiholog şi un cleric. Compartimentul cuprinde 15 locuri pentru cei pe care soarta i-a pus la grea încercare. Povara bolii le-a luat şi zâmbetele şi speranţa şi pe mulţi i-a transformat în prizonieri în propriul corp. Pentru ei, Secţia de Îngrijiri Paliative este acasă. Primesc terapie pentru corp şi suflet. Aici nu mai resimt la fel de puternic nici suferinţa provocată de boală şi nu au parte de imaginea rece a spitalelor în care şi-au petrecut ultimii ani. Secţia are la dispoziţie toate dotările, dar are nevoie de fonduri în permanenţă pentru ca bolnavii să aibă parte de cele mai bune condiţii.

Noi putem alege să le fie bine! Vă așteptăm la teatru, pentru a fi schimbarea pe care vreți să o vedeți!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial