19 aprilie 2024

Avertismentul poliţiştilor pentru pietoni – Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

act1Polițiștii de la rutieră atrag atenția pietonilor:

Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada!Comportamentul în calitate de pieton are urmări directe atât asupra dumneavoastră, cât şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Pentru a reduce gradul de implicare în accidente de circulație, pietonii sunt sfătuiți să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către conducătorii auto și să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Totodată, le recomandăm să circule numai pe trotuare, să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, după ce, în prealabil, s-au asigurat, iar conducatorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa și au oprit.

Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi întrucât drumul cel mai scurt reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

În condiții de vizibilitate scăzută sau pe timp de noapte, pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Dacă ați consumat băuturi alcoolice evitați deplasările pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial