Autobuze de ultimă generaţie, la Târgovişte. Staţiile vor fi monitorizate video | TargovisteNEWS

Autobuze de ultimă generaţie, la Târgovişte. Staţiile vor fi monitorizate video

autobuz1“In sfarsit o veste buna!
Luna aceasta va fi semnat contractul avand ca obiect finantarea europeana pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Targoviste!

Astfel, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia ne-a comunicat faptul ca luna aceasta va avea loc semnarea contractului de finantare, iar in plus vor fi demarate si activitatile aferente proiectului mentionat.

Reamintim ca administratia locala targovisteana a finalizat licitatia de achizitie a celor 28 de autobuze, reprezentand prima etapa a procesului de modernizare a transportului public local din orasul nostru. In cea de-a doua etapa, vor fi achizitionate inca 12 autobuze.
Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezinta noul vehicul care, incepand de anul viitor, va oferi targovistenilor conditii excelente de transport.
Semnarea efectiva a contractului de furnizare dintre Primaria Targoviste si Mercedes – Benz Romania se va realiza imediat dupa semnarea contractului de finantare in cadrul proiectului “Imbunatatirea transportului public urban prin achizitionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public in Municipiul Targoviste”.
Mentionez ca proiectul, care este finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, are o valoare de peste 25 de milioane de euro si are in vedere modernizarea fundamentala a transportului public in comun targovistean, nu numai prin achizitionarea de vehicule ecologice, dar si prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public in municipiul Targoviste.
Concret, vor fi achizitionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de statii de calatori de traseu, 3 statii de capat de traseu, un depou pe strada Calea Ialomitei si vor fi reabilitate strazi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Batran si Regele Carol, strazile Lt. Stancu Ion, Garii, precum si pasajul peste calea ferata pe DN 72).
Toate statiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri in tehnologie LED, va fi implementat in plus si un sistem de management flota, cu aplicatii multiple.
Cele 3 statii de capat de traseu vor fi prevazute cu sala de asteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o camera mama si copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati.
In afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local il va oferi targovistenilor, costurile de operare vor scadea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.
Aceste avantaje vor determina posibilitatea acordarii unor gratuitati la transportul in comun cat mai multor categorii de oameni, dar si un tarif foarte rezonabil pentru acest serviciu”, spune primarul Cristian Stan.

Life-Style

Fundaţia Andreei Marin a donat apă şi alimente oamenilor izolaţi la domiciliu

Crucea Roşie Dâmbovița  este la datorie în plină criză COVID-19 și vine în sprijinul persoanele vulnerabile din județ. Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița desfașoară mai multe activitați umanitare menite sa vină în sprijinul autorităților locale și a persoanelor aflate în izolare. Concret, în cursul zilei de vineri,27 martie 2020, Crucea Roșie Dâmbovița a primit o  [...]