19 aprilie 2024
Au început lucrările de asfaltare la cel mai mare proiect din Dâmbovița

Au început lucrările de asfaltare la cel mai mare proiect din Dâmbovița

Webp.net-resizeimage-170COMUNICAT DE PRESĂ

Au început lucrările de asfaltare la cel mai mare proiect

al Consiliului Județean Dâmbovița, prin Programul Național de Dezvoltare Locală

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și reprezentantul Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu – director general, au efectuat  o vizită de lucru pentru a constata stadiul lucrărilor de infrastructură care se desfășoară în comunele Șelaru și Vișina.

Obiectul acestei vizite de lucru l-au constituit lucrările ce se realizează în cadrul proiectului „Reabilitarea / modernizarea DJ 503, pe traseul limită Județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694”, care cuprinde două sectoare de drum județean de 8,462 km și, respectiv, 19,694 km, ce vor fi modernizate integral.

Investiția prevede nu doar reabilitarea / asfaltarea drumurilor în sine, ci și realizarea a aproximativ 33 km de șanțuri și 280 m de rigole. De asemenea, prin acest proiect se vor construi 31 de podețe și vor fi amenajate 10 spații pentru staționarea mijloacelor de transport în comun.

În valoare de 47.168.360,17 lei, acesta este cel mai mare proiect derulat de către Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Execuția lucrărilor a demarat în luna februarie a anului în curs, durata de finalizare fiind de 24 de luni.

Până în prezent s-au realizat 600 m asfalt (stratul de legătură) de la limita Județului Teleorman spre Șelaru. De asemenea, se lucrează și la șanturile betonate, podețele transversale și amenajările conexe acestora, respectiv lărgirea părții laterale în zona comunei Vișina.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial