28 martie 2024
Au furat 10 maşini şi le-au dezmembrat! Uite ce au găsit poliţiştii după ce le-au dat de urmă!

Au furat 10 maşini şi le-au dezmembrat! Uite ce au găsit poliţiştii după ce le-au dat de urmă!

hmasPERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN FURTURI DE AUTOTURISME

Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate la membrii unei grupări specializate în furturi de autovehicule

Ieri, 19 mai a.c., 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu sprijinul colegilor din Buzău, Prahova, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov, au efectuat 8 percheziţii domiciliare şi controale la două parcuri de dezmembrări auto, în Ilfov şi Călăraşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturi de autoturisme.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit patru autoturisme sustrase în cursul anului 2015, de pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu şi Teleorman, un sistem de navigaţie auto de tip GPS, 39 de telefoane mobile, trei computere, o armă neletală, precum şi componente provenite de la un autoturism sustras.

De asemenea, au fost puse în executare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În urma probatoriului administrat, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 20 mai a.c., să fie prezentaţi instanţei de judecată pentru dispunerea unor măsuri preventive.

La activităţi au participat 50 de luptători de la serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu şi Ilfov.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2015, membrii grupării au sustras 10 autoturisme, profitând de faptul că acestea erau neasigurate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 80.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial