Atenţie! Radar pistol, la Ulmi! 16 şoferi au rămas fără permis, pentru 90 de zile! | TargovisteNEWS

Atenţie! Radar pistol, la Ulmi! 16 şoferi au rămas fără permis, pentru 90 de zile!

radar-pistolACŢIUNE ÎN TOATE STATELE MEMBRE U.E. PENTRU COMBATEREA EXCESULUI DE VITEZĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa acționează în această săptămână pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei regulamentare

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.

În perioada 1 – 7 aprilie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acționează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, sunt folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, în primele două zile de acțiune, poliţiştii dâmbovițeni au aplicat 547 de sancțiuni contravenționale și au verificat 698 de autovehicule.

De asemenea, față de 16 conducători auto a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia rutieră reamintește conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice!

Life-Style

Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație a emis un ghid pe baza căruia fiecare aeroport şi linie aeriană vor impune măsuri pentru pasageri și personal. Dacă un pasager are febră de peste 38 de grade, îi este luată din nou temperatura, apoi este consultat de un medic, eventual, chiar pe aeroport. Aeroporturile sunt încă goale, [...]