19 aprilie 2024

ATENŢIE! Poliţia Locală Târgovişte va da amenzi celor care nu îşi curăţă trotuarele, până la ora 10!

iarna-tgvComunicat de presă

Poliția Locală Târgoviște vă informează că, potrivit H.C.L. 64/2002, modificată, Art. 4, lit. f), asociaţiile de locatari – proprietari şi persoane fizice au obligația de aîndepărta zăpada sau gheața. În acest sens, actul normativ prevede că „necurăţirea zăpezii şi gheţii imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administreazăconstituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 200 lei.

Totodată, „zăpada sau gheaţa rezultate se depozitează la o distanţă de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează societăţi comerciale, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora, pe toată durata funcţionării lor. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari – proprietari şi respectiv locatarilor”, se mai precizează în H.C.L. 64/2002, modificată.

Polițiștii locali vor acționa pentru informarea cetățenilor municipiului Târgoviște în scopul prevenirii eventualelor accidente cauzate de apariția zăpezii și a gheții.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial