19 aprilie 2024
Atenţie dacă plecaţi la drum! Avertizarea poliţiştilor

Atenţie dacă plecaţi la drum! Avertizarea poliţiştilor

Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate pentru aceste zile, pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să se informeze despre avertizările meteo emise pentru zona pe care urmează să o tranziteze și să își doteze corespunzător autovehiculul.

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni pentru a se asigura că fiecare deplasare pe drumurile publice se desfășoară în condiții de siguranță.

Astfel, polițiștii vor fi prezenți pe principalele artere rutiere sau în zonele unde s-ar putea forma blocaje temporare, pentru fluidizarea traficului și verificarea conducătorilor auto cu privire la respectarea regulilor de circulație și a dotării corespunzătoare a autovehiculelor.

Recomandările polițiștilor de la rutieră:

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi, precum şi despre avertizările meteo emise pentru zona tranzitată.

În permanență, adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum! Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Echipaţi-vă corespunzător autoturismul! Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Totodată, este necesar să nu blocaţi intersecţiile și respectați indicațiile polițiștilor!

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a salvărilor, respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial