19 aprilie 2024

ATENȚIE! Cod galben de PLOI TORENȚIALE! Vijelie și grindină!

www.mariusbuga.ro_images_pucploComunicat de presă

Atenționare Meteorologică – Cod Galben, 25-26 iunie 2014

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ – COD GALBEN,  valabilă și pentru județul Dâmbovița, pentru intervalul 25 iunie (ora 12.00) – 26 iunie (ora 06.00), fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în după-amiaza zilei de miercuri, 25 iunie în regiunile vestice şi sud-vestice, iar spre seară şi în noaptea de miercuri spre joi (25/26 iunie) şi în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Îndeosebi în sud-vest, centru şi nord-est cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

 

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

 

Biroul de presă

inund1Comunicat de presă

Atenționare hidrologică- Cod Galben , 25-26 iunie 2014

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o ATENTIONARE HIDROLOGICĂ COD GALBEN, valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

         COD GALBEN, pentru intervalul 25.06.2014(ora 15.00)-26.06.2014(ora 12.00), pe cursul superior al râului Argeș și  unii afluenți.

        Fenomenele vizate sunt  creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE ȘI DE INUNDAȚIE, scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

        În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

       În urma acestei atenţionări au fost înștiințate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor.

 

                                                                                               Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial