29 martie 2024

ATENŢIE! Ai armă, ai obligaţii! Anunţul făcut de Poliţia Dâmboviţa

sock.ro_images_pistol1COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale supuse autorizării cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă:

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa,  în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberãrii sau, dupã caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilitãţii permisului de armã,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie în a cãrei razã de competenţã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa, cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

  • Fişă medicală;

  • Cazier judiciar;

  • Avizul psihologic;

  • O fotografie color 3×4 cm;

  • Copie xerox C.I.;

  • Copie xerox permis de arma;

  • Copie xerox permis de vânătoare.

Totodată, vă informăm că potrivit art. 342 alin. 6 din Codul Penal, nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune.

  • În ziua de 21 noiembrie a.c., poliţiştii de la Postul de Poliţie Lunguleţu au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, a fost descoperită  la domiciliul unui bărbat o armă pentru autoapărare.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permisului  de armă era expirată, acesta nu a predat-o la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, iar arma a fost indisponibilizată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial