25 aprilie 2024
Şase tineri duhovnici au primit binecuvântarea ÎPS Nifon

Şase tineri duhovnici au primit binecuvântarea ÎPS Nifon

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a hirotesit 6 tineri preoţi întru duhovnic.

Momentul spiritual a avut loc la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgovişte, iar la ceremonialul liturgic au participat părinţi consilieri şi diaconi de la Centrul Eparhial, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinţia Sa aţinut un scurt cuvânt de învăţătură tinerilor duhovnici, subliniind rolul lor deosebit de important în misiunea Bisericii, prin intermediul Sfintei Taine a Mărturisirii, dar şi marea responsabilitate pe care o au, ca tămăduitori ai sufletelor şi ca mijlocitori ai împăcării şi reintegrării celor atinşi de boala păcatului, în Biserică – Trupul Tainic al Mântuitorului Hristos. În încheiere, Înaltul Ierarh le-a urat noilor duhovnici să slujească în mod optim, cu râvnă şi osîrdie, Biserica noastră strămoşească.

Reamintim că, în practică liturgica răsăriteană se face o distincţie clară între hirotonia întru preot, prin Sfânta Taină a Hirotoniei, şi hirotesia sau mandatarea ca duhovnic, printr-o Ierurgie specială,care îi conferă preotului dreptul de a spovedi şi de a se îngriji de îndrumarea duhovnicească a păstoriţilor săi, în calitatea de duhovnic.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial