19 aprilie 2024
Arhiepiscopia Târgoviștei se implică în “Anul omagial al îngrijirii bolnavilor“

Arhiepiscopia Târgoviștei se implică în “Anul omagial al îngrijirii bolnavilor“

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a prezidat lucrãrile Conferinţei Pastoral-Misionare de toamnă, cu tema: “Anul omagial al îngrijirii bolnavilor“, pentru cei 270 preoţi din Protoieriile Târgovişte Nord, Titu şi Găeşti, care a avut loc la Clubul Studenţilor din Municipiul Târgovişte.

Evenimentul a fost deschis de slujba de Te Deum, iar, apoi, a urmat cuvântul introductiv al Înaltpreasfinţiei Sale, care a rezumat tema conferinţei preoţeşti,accentuând necesitatea pastoral-misionară a actualizării şi aprofundării permanente a misiunii social-filantropice şi caritative a Bisericii noastre, dar şi implicaţiile liturgice şi sacramentale ale acestei lucrări bisericeşti.

Preoţii referenţi au tratat aspecte specifice îngrijirii bolnavilor, abordând această temă din punct de vedere doctrinar, biblic, patristic, liturgic, ori pastoral-misionar, sintetizând, în mod ştiinţific, experienţa lor filantropică şi caritativă de la parohii.

La finalul manifestării, au fost discutate aspecte practice ale slujirii social-filantropice, dar şi probleme administrative şi gospodăreşti, curente, cu care preoţii din aceste trei protoierii se confruntă la parohii.

Biroul de Presã al Arhiepiscopiei Târgoviştei

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial