29 martie 2024

Aproape 2500 de furturi s-au înregistrat în Dâmboviţa, între ianuarie şi noiembrie

hot-locuinta-furtCampania „HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Săptămâna trecută, Poliția Română a lansat Campania „Hoții îți invadează intimitatea” care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

În această perioadă, la nivelul județului Dâmbovița, structura de prevenire a criminalității și partenerii săi vor desfășura numeroase activități circumscrise acestei campanii.

Informații utile privind Campania „HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA” pot fi obținute și prin accesarea https://youtu.be/IqmFVhQxvcI.

Informații de background:

În perioada ianuarie-noiembrie a.c., în Dâmbovița au fost sesizate 2.463 de infracțiuni de furt, dintre care 385 au fost din locuințe, 134 din autovehicule și 123 de animale și păsări.

Polițiștii le recomandă cetățenilor:

Asigurați-vă că ați încuiat ușa, chiar și sunteți în casă.

Montați o încuietoare de calitate și un sistem de alarmă.

Atenție la postările pe rețelele de socializare! Nu transmite informații personale.

Dacă locuiți la casă, evitați depozitarea în curtea locuinței a ambalajelor bunurilor de valoare achiziționate. De asemenea, puteți monta un sistem de supraveghere video în exterior care să vă transmită la distanță, prin internet, orice activitate desfășurată în curtea casei.

Atenție și la anexele gospodărești! Asigurați-le corespunzător!

Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Și totuși, dacă astfel de persoane pătrund în casa dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial