29 martie 2024
Apar detalii tulburătoare despre tragedia de la Săteni. Unde se duceau cei doi soţi spulberaţi de tren

Apar detalii tulburătoare despre tragedia de la Săteni. Unde se duceau cei doi soţi spulberaţi de tren

sate8Tragedie duminică seara pe calea ferată, în localitatea Săteni, din Aninoasa. Doi soți au murit după ce mașina lor a fost lovită în plin de tren și târâtă aproape două sute de metri pe șine.

sate5După cum povestesc martorii, șoferul ar fi oprit inițial autoturismul, dar, cu toate că se apropia garnitură, a accelerat şi a înaintat, iar mecanicul nu a putut evita impactul.

sate2Drumul celor doi soți de 69, respectiv 72 de ani s-a oprit brusc duminică seară în localitatea Săteni, la o trecere la nivel cu calea ferată semnalizată cu crucea Sfântului Andrei.

sate6Cei doi soţi se îndreptau către locuinţa fiicei lor. Mai aveau foarte puţin de parcurs până acolo. Din păcate, chiar în acest loc, la trecerea la nivel cu calea ferată, şoferul nu a oprit la timp, iar trenul Săgeata Albastră a izbit maşina în plin.

sate9Martorii susţin că şoferul ar fi oprit iniţial maşina, apoi a accelerat, deşi trenul se apropia.

sate7Victor Anghel, angajat CFR: “S-a auzit izbitură. După spusele mecanicului, s-a oprit şi a trecut. Posibil să fi crezut că are timp…Nici mecanicul nu îşi explică cum de s-a oprit şi după aia a trecut.”

Martor: “Nu s-a asigurat sau a încercat să se asigure şi a ieşit în fata trenului.”

Mecanicul de locomotivă ar fi încercat să evite tragedia, dar în zadar.

sate3Localnic: “Vizibilitate e suficientă din partea căii ferate, toate semnalizările, crucea Sfântului Andrei, toate sunt la locul lor, vopsite, parapeţi.”

sate1La fața locului au fost trimişi imediat pompieri şi medici, însă pentru cele două victime nu s-a mai putut face nimic.

Plutonier adjutant şef Gabriel Gătej, purtător de cuvânt ISU Dâmboviţa: ”În urma operaţiunilor la faţa locului s-a constatat că cei doi erau decedaţi.”

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

sateRudele celor doi soți povestesc că aceştia au fost implicaţi într-un accident asemănător acum câţiva ani şi atunci au scăpat ca prin minune cu viaţa.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial