19 aprilie 2024
Apă cu E-coli, distribuită de rețeaua publică dintr-o comună din Dâmbovița

Apă cu E-coli, distribuită de rețeaua publică dintr-o comună din Dâmbovița

apafSituaţie delicată în Dâmboviţa, unde analize de laborator au confirmat prezenţa bacteriei E-coli în apă din gospodarii.

Din această cauză, o comună şi satele aferente au rămas fără apă potabilă. Până când problema va fi rezolvată, localnicii primesc sprijin de la pompieri.

apaf3Sătenii din comună Finta fac zilnic coadă lângă maşina de pompieri, ca să primească apă potabilă. De săptămâna trecută, compania de distribuţie a apei a oprit livrarea în satele din zonă, după ce, în urma unor analize, a fost constatată prezenţa unor bacterii în apă.

apaf2A spus că e o bacterie şi e periculos pentru stomac. Ce se poate întâmpla cu E-Coli, avem copii mici”, spune o localnică.

apaf5Acum spălam reţeaua. Scos mizeria din instalaţie, după care neutralizăm apa hiperclorinata din reţea, după care analizăm din nou”, a explicat Ion Grigore, reprezentant Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița.

apaf4Situaţia de la Finta a ajuns şi pe masa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Autorităţile au decis ca apa potabilă să nu mai fie livrată în această zonă până când analizele din laborator vor arăta că nu mai exista pericol pentru consum.

apaf7

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial