20 aprilie 2024

ANUNŢ – 31 martie, ultima zi de depunere a documentației pentru facilitățile fiscale!

taxetgvANUNȚ

31 martie – ultima zi de depunere a documentației pentru facilitățile fiscale!

Proprietarii de clădiri și terenuri aferente care au venituri lunare mai mici decât salariul minim brut pe țară vor beneficia în 2016 de scutirea impozitelor și taxelor.

Conform HCL 283/09.11.2015, Primăria Municipiului Târgoviște acordă scutirea integrală de impozit pentru clădirea/terenul aferent clădirii folosite ca domiciliu, aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social, în condițiile prezentei proceduri.

Pentru a beneficia de scutirea de la plata impozitului, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului și/sau coproprietarului, evidențiate în declarația de venituri, nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe țară corespunzător lunii respective (975 lei pentru lunile ianuarie – iunie 2015, respectiv 1.050 lei pentru lunile iulie – decembrie 2015).

Cererea de scutire, însoțită de documentele justificative se poate depune doar până la data de 31.03.2016

Documentele justificative, trecute si pe formularul de cerere sunt:

a) copie carte de identitate proprietar și/sau coproprietar;

b) copie act de proprietate/coproprietate;

c) adeverință de venituri, cupoane de pensie sau orice alte documente justificative din care să rezulte  veniturile lunare realizate în anul 2015 atât pentru proprietar, cât și pentru coproprietari, după caz;

d) document din care să rezulte că beneficiază de ajutor de somaj sau ajutor social (dacă este cazul);

e) declarație cu veniturile realizate lunar în anul 2015, dată de fiecare proprietar și/sau coproprietar (model anexat).

Informații suplimentare pot fi obținute de la ghișeele Serviciului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște, str. Poet Grigore Alexandrescu, Bl. E4, parter în intervalele orare:

Luni, Marți, Miercuri, Vineri – 8.00 – 16.30

Joi – 8.00 – 18.30

P.Primar,

Daniel Cristian Stan

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial