20 aprilie 2024

Angajatori dâmboviţeni, sancţionaţi cu peste 100.000 de lei! Vezi neregulile

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE MARTIE 2014 –

În luna martie 2014, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 185 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi 145 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă 34 de angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 105.000 de lei, pentru lipsa evidenţei orelor de muncă prestate, neînregistrarea registrului de evidenţă a salariaţilor în termenele legale şi munca la negru.

În scopul intensificării acţiunilor de identificare a muncii nedeclarate au fost organizate campanii suplimentare, sub denumirea „O zi pe săptămână”, în urma cărora au fost depistate 9 persoane muncind fără forme legale iar 5 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 90.000 de lei, reprezentând aproape 90% din totalul celor aplicate. Munca fără forme legale a fost identificată cu preponderenţă în domeniile: construcţii, panificaţie şi prelucrări mecanice.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma controalelor efectuate au fost aplicate  amenzi în valoare de 49000 de lei. Cele mai multe neconformităţi întâlnite erau legate de lipsa supravegherii periodice a stării de sănătate a lucrătorilor, lipsa întocmirii documentaţiei cu caracter tehnic de informare şi instruire a lucrătorilor privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Tot în acest domeniu a fost organizată campania privind verificarea modului de utilizare a echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere. Din 11 angajatori controlaţi unul a fost sacţionat cu amendă în valoare de 5000 de lei iar restul cu avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere. Principalele deficienţe au constat în: parcarea utilajelor pe timpul nopţii şi în zilele de repaus în afara spaţiilor amenajate, lipsa semnalizării parchetelor forestiere din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.

sursa – ITM Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial