20 aprilie 2024
ANCHETĂ – Bebeluş de numai trei săptămâni, mort la Spitalul Judeţean din Târgovişte

ANCHETĂ – Bebeluş de numai trei săptămâni, mort la Spitalul Judeţean din Târgovişte

bebmaEste anchetă la Spitalul Judeţean din Târgovişte după ce un bebeluş de numai trei săptămâni a murit miercuri seară.

bebe4Părinţii îi acuză pe medici şi pe asistente că i-ar fi făcut o transfuzie de sânge celui mic, iar pe durata procesului l-ar fi lăsat nesupravegheat şi a intrat în şoc. Cei acuzaţi susţin însă că băieţelul, născut prematur, avea multiple probleme de sănătate.

beb3Spitalul a început totuşi o anchetă pentru a se stabili cu exactitate dacă au fost respectate toate procedurile în acest caz.

bebe2Copilul a fost adus pe lume în data de 13 decembrie, după doar şapte luni de sarcină. Pentru că s-a născut prematur, mama şi bebeluşul au rămas internaţi în spital. Miercuri, copilului i s-a făcut o transfuzie de sânge, iar femeia susţine că în tot acest timp ar fi fost lăsat singur de medici şi de asistente.

Mihaela, mama copilului decedat: “Nu a fost văzut, nu a fost nimeni lângă el să vadă că sângele nu îi primeşte. Lăsat singur, 3 ore… copilul plângea, m-am dus după ele, nu au venit imediat la copil.”

bebe6Nicolae, tatăl copilului decedat: “Plângea, agitat, aparatul de la incubator arăta că pulsul era scăzut. Copilul era galben, inconştient… La reanimare, într-o jumătate de oră a ieşit şi ne-a spus că e decedat…”

Potrivit rudelor, până să i se facă transfuzia, bebeluşul nu dădea semne că s-ar simţi rău.

Nadia, mătuşa copilui decedat: “A intrat în stop cardiorespirator. Chiar îi făcuse analizele recent şi au zis că totul e în regulă.”

bebeFlorin, naşul bebeluşului: “Oribil! Oribil! Era în regulă şi totul ok, iar apoi a murit.”

Tatăl bebeluşului a reclamat la poliţie moartea suspectă.

bebe1Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a declanşat de urgenţă o anchetă. Urmează să se întâlnească toţi cei care fac parte din comisia de disciplină a spitalului. Vor fi luate declaraţii tuturor cadrelor medicale. Cu toţii aşteaptă însă rezultatul necropsiei pentru a stabili cu exactitate din ce cauză a murit copilul

Claudiu Dumitrescu, managerul SJU Târgovişte: “S-a născut prematur, cu multiple afecţiuni. Copilul s-a născut cu 1,1 kilograme. El prezenţa risc letal de la naştere, lucru de care a fost înştiinţată familia.”

bebe5Părinţii copilului au fost deja audiaţi de poliţişti, iar acum anchetatorii vor sta de vorbă şi cu medicii şi cu asistentele care au avut în grijă bebeluşul.

Familia vrea să reclame situaţia şi la colegiul medicilor, iar dacă rezultatul necropsiei va arăta că este vorba despre o culpă medicală, vor să ajungă chiar şi în instanţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial