19 ianuarie 2021

Amenzi și evaziune în panificația dâmbovițeană! 32 de societăți, găsite pe picior greșit!

www.mariusbuga.ro_images_paineOperaţiunile cu produse cerealiere şi de panificaţie, verificate de poliţiştii dâmboviţeni

 

În perioada 27 iunie-24 iulie  a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

 

Având în vedere neregulile descoperite în urma celor 59 de controale efectuate, poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 39 000 de lei.

 

Dintre acestea, 15 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Un agent economic, din Perşinari, este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, în conformitate cu prevederile Legii 241/2005.

 

Din cercetări, rezultă că în perioada 2009-2013, acesta ar fi declarat cheltuieli fictive prin înregistrarea nereală a unor achiziţii de produse, deducând în mod ilegal TVA-ul aproximat la 150 000 de lei.

 

Au fost ridicate în vederea confiscării  1590 de kilograme de tărâţe, 1300 de kilograme de cereale şi 1300 de franzele pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă sau transport.

 

 

 

 

La acţiuni, au participat şi efective de ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial