25 aprilie 2024
Am aflat ce plan au 166 de poliţişti din Dâmboviţa!

Am aflat ce plan au 166 de poliţişti din Dâmboviţa!

poliTrafic rutier, în siguranță

În perioada 11-15 august a.c., pentru creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice, 166 de polițiști de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor fi prezenți în stradă.

Activitățile se vor derula sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R.

Efectivele de poliție vor avea o prezenţă activă în special pe drumurile naţionale, respectiv DN7, DN71, DN72, DN72A, DN61, DN1A, dar și pe cele județene.

Se vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale, urmărindu-se depistarea și sancționarea cu promptitudine a excesului de viteză.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de condus, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați depășirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, este necesar ca şoferii să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Le reamintim cetăţenilor români care s-au întors din străinătate că legislaţia în domeniu este la fel de fermă şi în România, iar regulile de circulaţie trebuie respectate oriunde s-ar deplasa.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Este necesar, de asemenea, ca și bicicliștii sau motocicliștii să respecte cu strictețe regulile de circulație, atât pentru siguranța lor cât și a celorlalți participanți la trafic.

www.mariusbuga.ro_images_aiorga2Acțiune a polițiștilor găeșteni

La data de 09 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Găeşti au desfășurat o acțiune pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Acțiunea a vizat îndeosebi prevenirea implicării pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor în accidente de circulație, fiind aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.945 de lei.

Din totalul amenzilor, 44 au fost pentru nerespectarea normelor rutiere de către bicicliști, 9 pentru indisciplina pietonilor, 9 pentru abaterile comise de căruțași și 12 pentru încălcarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Cercetați pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Ieri, 09 august, polițiștii din Moreni au depistat un bărbat de 59 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localități, deși acesta nu era înmatriculat în circulație.

Din verificări a reieșit că autovehiculul avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe DN 61, în localitatea Ionești, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Ilfov.

În urma verificării stării tehnice a autovehiculului, polițiștii au constatat că certificatul de inspecție tehnică periodică era fals.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale.

furt-telefonPolițiștii le recomandă cetățenilor:

Fiți vigilenți ! Aveți grijă de bunurile dumneavoastră pentru a nu deveni victima unei infracțiuni de furt!

Pentru a preveni ca bunurile dumneavoastră să nu fie sustrase, adoptați un comportament responsabil !

La iarbă verde, la pescuit, la piscină, pe plajă sau oriunde alegeți să vă relaxați, aveți grijă de bunurile dumneavoastră. Nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

Păstrați-le mereu în raza vizuală sau lăsați-le în grija unei persoane de încredere.

Dacă vă îndepărtați de autovehicul, nu lăsați la vedere obiecte de valoare.

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine sau din preajma lăcaşelor de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale! Nu păstraţi banii în acelaşi loc cu documentele personale şi cheile apartamentului sau de la autoturism!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!

Nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume importante de bani.

moreMorenarii, informați de polițiști

Ieri, 09 august, structura de prevenire a criminalității și efective de la Poliția Municipiului Moreni au desfășurat pe raza municipiului o activitate stradală de informare a cetățenilor.

Polițiștii au stat de vorbă cu cetățenii și le-au explicat ce măsuri trebuie să adopte pentru a nu deveni victima infracțiunilor de furt și înșelăciune.

Totodată, le-au fost distribuite flyere cu recomandări preventive.

furt-locuintaRecomandări ale polițiștilor pentru ca pe parcursul minivacanței să nu fie înregistrate evenimente negative

Dacă plecaţi de acasă:

Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi. Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conținut să îi informeze pe străini că ați plecat în concediu. Atenție: și postările de pe internet, locația sau fotografiile din vacanță, vă trădează.

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Dacă vă petreceţi timpul liber în străinătate:

Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective și procurați-vă adresele și telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective – informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Înainte de plecare efectuaţi schimbul valutar în moneda de schimb a ţării de destinaţie. În cazul în care moneda respectivă este greu de achiziţionat, puteţi efectua schimbul valutar în euro sau dolari.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (NU ŞI ADRESA!).

Pe perioada sejurului:

Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.

Păstrați banii şi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau cunoscute ocazional!

Când părăsiți camera de hotel/pensiune, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise mai ales dacă aveţi repartizată o cameră la parter sau la un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare.

Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!

Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.

Dacă vă aflaţi în staţiuni de pe litoral, nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/filmat, bijuterii, etc.)! Rugați o persoană de încredere să rămână în locul respectiv!

În caz de nevoie sau dacă ați fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi poliţiei toate amănuntele!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial