28 martie 2024

Alocația pentru copii a crescut la 300 de lei pentru copiii cu vârste de până în doi ani și la 150 de lei pentru cei între 2 și 18 ani

bani1COMUNICAT DE PRESA

Începând cu luna aprilie 2019, alocația pentru copii a crescut la 300 de lei pentru copiii cu vârste de până în doi ani și la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani.

În județul Dâmbovița, 19.000 de copii vor beneficia de această majorare, în urma adoptării de către Guvernul PSD ALDE a unei Ordonanțe de Urgență care a modificat Legea 61/1993 şi Legea 448/2006. Ordonanța a venit ca urmare a deciziei luate de Parlament privind creşterea acestor indemnizaţii după un amendament propus de președintele PSD, Liviu Dragnea, privitor la creșterea  deficitului bugetar pentru a putea susține financiar această majorare. 

Majorarea alocațiilor ar fi trebuit să se aplice începând cu 1 martie, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza refuzului nejustificat al președintelui Klaus Johannis de a promulga bugetul național. Astfel 19.000 de copii din Dâmbovița au pierdut banii în luna martie.

Tot începând de astăzi, sute de pensionari din Dâmbovița beneficiază de majorări substanțiale ale cuantumului pensiei ca urmare a recalculării. Procesul recalculărilor vizează pensiile foștilor salariați încadrați în grupele I și II de muncă, ca urmare a unei modificări legislative la inițiativa PSD, adoptată de Parlament în vara anului trecut.

Tot în acest an, vom avea și o nouă creștere a punctului de pensie de care vor beneficia toți pensionarii din România.

BIROUL DE PRESA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial