16 aprilie 2024
Alertă în căminul de bătrâni din Răcari. O îngrijitoare, confirmată cu coronavirus

Alertă în căminul de bătrâni din Răcari. O îngrijitoare, confirmată cu coronavirus

Webp.net-resizeimage (1)Este alertă și la căminul de bătrâni din orașul Răcari, după ce o îngrijitoare de acolo a fost confirmată cu noul coronavirus.

Testul femeii de 40 de ani a ieșit pozitiv la câteva zile după ce și soțul ei a fost găsit infectat cu același virus.

Alarmant este și că fiul lor a mers în duminica Floriilor împreună cu preotul din localitate să împartă ramuri de salcie în zeci de gospodării. Acum oamenii se tem că virusul s-a răspândit printre ei.

Webp.net-resizeimageLa Răcari au fost confirmate în ultimele zile trei cazuri de coronavirus. Este vorba despre o pensionară de 80 de ani, un bărbat de 47 de ani și soția lui de 40 de ani, angajată a căminului de bătrâni din localitate. În azil primesc îngrijiri 52 de pensionari și sunt 21 de angajați.

racp6Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari: „Mă aflu acum la centrul medico-social pentru că din păcate soția pacientului zero este o colegă de-a noastră, este îngrijitoare la centrul medico-social și există riscul foarte mare să avem de-a face și în centru cu acest virus”.

Primarul spune că a luat măsuri din timp ca în căminul de bătrâni să ajungă dezinfectanți, iar personalul a primit combinezoane, măști și mănuși de protecție.

Cum îngrijitoarea nu a știut din timp că soțul ei este bolnav a continuat să vină la centru. Între timp ambii au fost testați și confirmați pozitiv și se tem că și fiul lor ar fi contactat virusul.

Griji își fac însă și localnicii, după ce băiatul celor doi soți l-a însoțit pe preotul din localitate în duminica Floriilor să împartă ramuri de sălcii. Oficialii bisericii susțin însă că preotul și voluntarii s-ar fi protejat permanent.

arht2Robert Puiescu, purtător de cuvânt Arhiepsiscopia Târgoviştei: „Au purtat material de protecție, respectiv măști și mănuși. Nici preotul și nici voluntarii nu au intrat în curțile sau casele oamenilor și nici nu au fost oferite spre sărutare vreo icoană sau sfântă cruce. Precizăm că la momentul respectiv nu se știa că tânărul care faceți referire ar avea în familie pe cineva confirmat pozitiv cu noul coronavirus”.

Webp.net-resizeimage (2)Marius Buga, Pro TV: „Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița au mers la Răcari, acolo unde au testat atât angajații centrului, cât și beneficiarii. Urmează că după ce se vor primi rezultatele să se ia măsuri suplimentare.

Angajații centrului spun că i-au izolat deocamdată pe bătrâni, iar în centru continuă acțiunile de dezinfecție generală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial