29 martie 2024
Alege mobilă pentru copii potrivită și modernă! (p)

Alege mobilă pentru copii potrivită și modernă! (p)

Webp.net-resizeimage-6Alegerea mobilei pentru amenajarea unei case este intr-adevar dificila. Dar mai dificil de atat este sa amenajezi camera celor mici cu mobila de copii. Daca vizitezi mai multe magazine cu mobila copii, vei gasi tot felul de modele care mai de care mai creative si dragalase. Iar acest lucru chiar face munca grea unor parinti. Pe langa asta, mai este si dorinta de a decora camera asa cum ii place copiluluil, ceea ce nu este tocmai usor pentru ca la o varsta frageda, nu au o personalitate bine definita.

Cum faci totusi sa te hotarasti la un design care sa ofere copilului siguranta, dar si buna dispozitie? Ei bine, iata cateva trucuri si sfaturi care iti vor fi utile in alegerea unei mobile pentru copii.

Care sunt factorii de care trebuie sa tii cont cand cumperi mobilier de copii?

  1. Primul factor de care toti parintii ar trebui sa tina cont este siguranta copiilor. Atunci cand sunt mici, copii pot face tot felul de nazdravenii si pot fi foarte curiosi. Asa ca in joaca lor, s-ar putea accidenta daca mobilierul nu este unul sigur. Este recomandat sa cumperi articole de mobilier pentru copii fara margini ascutite si nu prea inalte sau masive. Totodata, puteti exclude si finisajele cu lacuri sau vopsele chimice.
  2. Un alt criteriu de alegere este versatilitatea si rezistenta. Daca nu esti dispus sa investesti prea curand intr-o noua amenajare, atunci cumpara o mobila de copii mai simpla. Copiii isi schimba gusturile si preferintele destul de repede si ar putea sa nu se plictiseasca de modelul jucaus pe care il au. De asemenea, ei si cresc foarte repede, iar daca patul este unul mic, va trebui sa cumperi altul. In ceea ce priveste rezistenta, nu mai trebuie sa spunem ca au atat de multa energie sa sara si sa alerge, incat ar putea deteriora mobila.
  3. Dimensiunile dormitorului. Daca dormitorul copiilor este mic, atunci nu il incarca cu prea multa mobila si alte articole pentru copii. Lasa-i spatiu liber in care sa se joace pentru ca oricum el nu va fi atat de captivat de multe rafturi si etajere.
  4. Confortul si functionalitatea sunt la fel de importante. Nu trebuie sa achizitionezi mobilierul de copii doar pentru ca este colorat si jucaus. Ai in vedere si sa aiba multe spatii de depozitare pentru copii, dar totusi sa nu fie foarte incarcat. De asemenea, cand vine vorba de pat sau scaunele, alege unele confortabile in care cel mic sa doarma sau sa aiba o pozitie adecvata.

 

Webp.net-resizeimage-7Care sunt piesele de mobila copii care ar trebui sa fie amplasate in dormitorul lor?

Trecand peste toti factorii de mai sus, peste tema si culoarea mobilierului, sunt cateva piese care ar trebui sa existe neaparat in camera copilului.

Bineinteles ca nu mai este nevoie sa precizam de pat. Alege un pat de dimensiuni mai mariacre sa fie bun si peste cativa ani. Totodata, incearca sa cumperi o saltea confortabila si lenjerie din bumbac pentru sanatatea copiilor.

Daca spatiul din casa iti permite, poti renunta la un sifonier mare si il poti inlocui cu rafturi pentru jucarii. Cel mic va fi mai degraba incantat sa isi vada toate jucariile in camera, decat hainutele.

Nu uita de o masuta sau un birou unde isi pot face temele sau pot colora si poate si o mica biblioteca! Astfel, ii vei indrepta de mici catre lumea cititului si a scrisului.

Orice varianta sau model de mobilier copii ai alege, incearca sa fii cat mai creativ, dar in acelasi timp nu exagera cu multimea de desene si culori!

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial