Aici, toate detaliile! A început Examenul naţional de evaluare a absolvenților de clasa a VIII-a | TargovisteNEWS

Aici, toate detaliile! A început Examenul naţional de evaluare a absolvenților de clasa a VIII-a

evaluare_nationalaAstazi, 11 iunie 2018, începe examenul național de evaluare a absolvenților de clasa a VIII-a, cu prima probă de limba și literatura româna.

Anul acesta sunt înscriși 3928 candidați și vor susține examenul în 30 de centre de examen.

În județul Dâmbovița vor funcționa două centre zonale de evaluare pentru lucrările provenite din alt județ. Ca și anul trecut lucrările absolvenților din județul nostru vor fi corectate de o comisie din alt județ stabilit printr-o procedură specifică de către Ministerul Educației Naționale.

Elevii vor intra în sala de examen, monitorizată audio-video, în intervalul orar 8-8:30, iar proba va începe prin primirea subiectelor la ora 9:00. Fiecare probă durează două ore.

În cazul depunerii contestației, nota acordată de comisia de contestații rămâne nota finală indiferent de diferența înregistrată față de evaluarea inițială.

Calendarul examenului:

11 iunie 2018 – Limba și literatura româna – proba scrisă 13 iunie 2018- Matematică – proba scrisă

19 iunie 2018 – Afișarea rezultatelor (până la ora 14) 19 iunie 2018 – Depunerea contestatiilor (orele 14 – 19) 20-22 iunie 2018 – Rezolvarea contestațiilor 23 iunie 2018 – Afișarea rezultatelor finale dupa contestații

Ponderea mediei de la Evaluarea Națională 2018 este de 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, din media de admitere în clasa a IX-a.

Inspectoratul școlar județean Dâmbovița urează succes fiecărui elev care susține evaluarea națională în acest an!

ISJ Dambovița

Life-Style

Cum să îţi renovezi baia cu bun gust

Ce poate fi mai minunat decat sa decorezi locuinta asa cum iti imaginai? Totul este posibil cu putina creativitate si daca ai la indemana toate materialele de care ai nevoie. Daca majoritatea oamenilor se focuseaza in mare parte pe living, ce-ar fi sa iei in considerare si redecoarea baii cu produse si materiale speciale? Baia [...]