28 martie 2024
Află aici consecinţele celor opt zile de concediu forţat fără plată!

Află aici consecinţele celor opt zile de concediu forţat fără plată!

In spitale se va lucra cu program redus, pe agenti ii vom vedea mai rar pe strazi, unele scoli se vor inchide. De voie de nevoie, autoritatile au inceput sa stabileasca cum se vor lua zilele libere fara plata in sanatate, justitie, invatamant si politie. Ministerul Educatiei le-a cerut inspectoratelor scolare ca pana vineri sa decida cum vor reduce chetuielile de personal pentru noiembrie si decembrie, cu cate 15,5 procente. Nota cuprinde si varianta ca zilele libere sa fie luate in vacanta de iarna.
GALATI Solutia propusa li s-a parut ilegala profesorilor din Galati, care au venit cu varianta lor: de pe 26 noiembrie pana pe 4 decembrie toate scolile si gradinitele vor fi inchise.
TARGOVISTE Cum spitalele nu se pot inchide, personalul medical va lucra in cele mai multe sectii cu program redus.
CONSTANTA In toata Constanta, pe strazi erau marti doar doi politisti de la Circulatie. Multi au intrat deja in concediul fortat. Iar hotii au profitat – in ultimele 48 au spart 5 masini, desi in mod normal aveau in vizor cam doua pe saptamana.
O situatie aparte este in justitie, unde sefii au redus deja cheltuielile de personal fara sa se atinga insa de salarii. Au taiat din chirii si din rezervele pentru cei care ar urma sa se angajeze in sistem. Nu e suficient, le-au transmis cei de la Finante. Asa ca procurorii si judecatorii vor fi nevoiti sa stea si in concediu fara plata.
Aproximativ 280 de milioane de euro spera sa economiseasca Guvernul prin acest concediu impus bugetarilor.

<

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial