18 aprilie 2024

Afaceri necurate la Tărtăşeşti, Crevedia şi Ciocăneşti!

www.mariusbuga.ro_images_dubaAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii au organizat o acţiune pentru depistarea şi sancţionarea actelor de comerţ ilicit.

Acţiunea a vizat verificarea legalitatea activităţilor comerciale cu jucării, mărfuri alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, precum şi obiecte ornamentale specifice sărbătorilor de iarnă.

Au fost verificate 14 societăţi comerciale de pe raza localităţilor Tărtăşeşti, Crevedia şi Ciocăneşti, iar în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 4.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată şi o infracţiune la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat şi indisponibilizat bunuri în cuantum total de 8.425 de lei, constând în 708 kilograme legume, fructe şi produse din care, 300 de ouă, 1460 de ţigarete, 20 litri alcool şi 303 obiecte ornamentale.

Exemplu:

Administratorul unei societăţi este cercetat după ce a fost depistat în timp ce deţinea în vederea comercializării articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial