18 aprilie 2024

Adrian Țuțuianu, anunț de ultimă oră! “Situația este DRAMATICĂ!”

atentie„Legat de situaţia podului situat pe DN 71, la km 63+894, la intrarea în Pucioasa, săptămâna trecută, am avut în judeţ o comisie tehnică de verificare a stării podului.

Avem nişte concluzii dramatice pentru noi, ca judeţ: podul nu asigură condiţii minime de siguranţă a circulaţiei. Coborârea talvegului şi deteriorările care au avut loc din anul 2013 până astăzi impun următoarele măsuri: desfăşurarea circulaţiei alternative pe un singur sens, situat în axul podului, cu lăţimea de 3 metri, semnalizată conform normelor în vigoare; dirijarea cu piloţi de circulaţie care vor urmări în permanenţă să nu se afle două vehicule de mare tonaj pe pod în acelaşi timp şi montarea indicatoarelor de restricţionare a vitezei la 30 km/h şi a tonajului la 40 tone.

Ne propunem să deviem circulaţia pe un alt traseu şi unicul posibil este DN 71-DJ 712B-Lăculeţe- Vulcana Pandele-Brăneşti-Pucioasa, cu precizarea că vom avea dificultăţi cu autovehiculele de mare tonaj şi cu înălţime mare, pentru că trebuie să treci pe sub podul de cale ferată de la Pucioasa şi nu-i posibil lucrul acesta.

În paralel cu aceste măsuri care sunt provizorii, am discutat cu cei de la Drumurile Naţionale cu privire la executarea unei variante de circulaţie cu pod provizoriu, la clasa E de încărcare, pentru preluarea traficului, aşa cum s-a procedat la podul peste Argeş, la Ioneşti.

Voi cere audienţă în zilele următoare, voi face şi o documentaţie scrisă pentru prim-ministru şi pentru ministrul Transporturilor, pentru că trebuie găsite o soluţie şi un sprijin financiar pentru a reface cât de cât drumul judeţean, căci nici acela nu e într-o stare bună.

Avem probleme de tonaj şi dacă am ieşi prin Pucioasa-Sat, pentru că sunt podeţe care nu rezistă. Voi cere şi o alocare de resurse financiare pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi începerea unei investiţii urgente.

Situaţia este dramatică. Dacă podul de la Petreşti a costat vreo 270 miliarde lei vechi, podul acesta va costa cel puţin dublu”, a precizat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial