19 aprilie 2024
Adevărul despre scandalul vaccinării de la spitalul Găeşti

Adevărul despre scandalul vaccinării de la spitalul Găeşti

Campania de vaccinare, începută in 27 decembrie, este in continuare o necunoscută pentru toți cei interesați. O serie de scandaluri au izbucnit la nivel național, de la transportul flacoanelor in cutii de pizza si haosul programărilor din centrele la care nu răspunde nimeni, până la cazul listelor intocmite la Spitalul Găeşti, cu doritori din afara sistemului medical si al categoriilor prioritare.

Managerul Spitalului Găești, dr. Laurențiu Belusica, a precizat, in exclusivitate pentru Cronica de Găești, ca nicio persoană din afara categoriilor din aceasta etapa nu a fost vaccinata. Ideea listelor de asteptare cu gaesteni interesati a aparut pe fondul lipsei de reglementari si din dorința de a nu fi pierdute doze si, implicit, bani. Au fost situații concrete – a susținut Belusica – in care persoanele care s-au înscris pentru vaccinare au renunțat in ultimul moment. Si atunci, ce se întâmplă cu dozele care se pierd? In timp ce oamenii au nevoie de imunizare cat mai rapida, pentru coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, este perfect acceptabil ca unele doze sa se piarda, pur si simplu, doar pentru a se respecta procedurile birocratice insuficient explicate si promovate. Tot Gheorghiță a mai spus ca situația de la Găești „nu e o tragedie. E o problemă de management defectuos”. In opinia lui, ar fi trebuit contactate persoanele programate pentru a doua zi.

Ceea ce este insa cu adevarat ingrijorator este ca foarte multe cadre medicale care initial s-au inscris pe listele pentru vaccinare in Găești renunță sa se imunizeze. Unii renunță chiar inainte de a le fi administrate dozele. De aici, si inițiativa managerului Belusica. Daca a procedat bine sau nu, vor stabili autoritățile competente. Cert este ca, cel puțin la acest moment, campania pare un haos de nedescris, cu lipsa de transparenta si de soluții. Dr. Laurențiu Belusica a renunțat la initiativa de a vaccina persoane din afara sistemului sanitar cu dozele ramase, in urma scandalului izbucnit la nivel național.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial